Russian Blue

Macja e ka origjinen nga Rusia. Shume histori dhe legjenda kane qene te lidhura me kete race. Simbol fatsjelles ne Luften e Dyte Boterore. Shume inteligjente dhe aktive. Ajo lidhet shpejt me pronarin e saj dhe bindet lehte. Arrin te hape dyert dhe dritaret. Eshte mace fantastike, pelqen te jete ne qender te vemendjes dhe eshte teper xheloze. Mban larg kafshet e tjera, ndersa qente e frikesojne tej mase. Dita kalon bukur me loje, perkedhelje dhe ushqim te shijshem. Nuk eshte tekanjoze. Konsumon cdo ushqim qe i ofrohet, madje dhe fruta. Jetegjatesia mesatare e kesaj race eshte 10 – 15 vjet. Astma bronkiale, artropatia, sinoziti idiopatik, epifora, tumori i stomakut, crregullimi i cikleve seksuale, stomatiti nga ngrenia e shpejte e ushqimeve, hernia diafragmatike (si pasje e dobesise gjenetike dhe ligamenteve), guret urinare dhe osteoporoza dhe diatat ushqimore te gabuara jane semundjet qe prekin me shpesh kete race.