Labrador Retriever

Kjo race e ka prejardhjen nga Kanadaja. Labrador Retriever eshte regjistruar per here te pare ne vitin 1917. Eshte nje nga racat me popullore ne listen e regjistrimit te qenve me nje popullaritet 1/157. Labrador Retriever eshte i dashur, lozonjar, besnik dhe inteligjent, perben nje zjedhje te shkelqyer per kafshe shoqerimi. Bindet shpejt dhe ka prijre te bej miq te shpejt. Eshte nje qen qe meson shume shpejt dhe tej mase energjik. Ky eshte nje qen roje i mire. Eshte nje krijese e vecante qe sillet mire dhe mundte kaloje nje kohe te gjate me kafshet e tjera, me femijet, me te panjohurit, me kedo qe i afrohet ta perkedhel. Eshte shume e rendesishme qe kafsha te stervitet ne moshe te hershme. Ben pjese ne kafshet me trup te madh, me nje peshe qe varion 30-40 kg. Ecja ditore rekomandohet per te shmangur obezitetin dhe stimulimin e aktivitetit mendor. Kjo race pervec te tjerave dashuron ushqimin. Jetegjatesia mesatare e kesaj race eshte 10-12 vjet. Problemet e syve, displazia e pelvisit, crregullimi funksional i gjendrave tiroide, diabeti, alergjia, probleme kardio-pulmonare, perbejne patologjite qe kane nje frekuence te larte ne kete race.