Korat

Kjo mace e ka origjinen nga Tajlanda. Eshte nje mace qe afeksionohet dhe ka nevoje per kujdes te vazhdueshem. Eshte nje mace aktive, inteligjente dhe toleron kafshet e tjera dhe pse eshte xheloze. Ajo lidhet shume me familjaret e saj. Shumelozonjare. I pelqen te ngjitet ne vendet me te larta te shtepise. Eshte tekanjoze ne ushqim. Gjumin preferon ta beje ne vende te ngrohta dhe larg zhurmave. Meson shpejt dhe sillet mire me te huajt. Eshte nje kafshe me natyre te mire dhe nje gjuetare teper e afte. Jetegjatesia mesatare e kesaj race eshte 15 – 17 vjet. Problemet dentare, lisencefalia, crregullimet hormonale, problemet e riprodhimit, frakturat patologjike te kockave dhe pankreatiti idopatik jane semundet qe prekin me shpesh kete race.