Kanarina Spanish Llarguet

Ky është një tjetër lloj kanarine e edukuar për gjatësi të hollë dhe qëndrim të drejtë (ulur në 60 gradë në gjilpërë). Kategorizohet ne kanarinat e medha, në 170 mm (6.7 inç), me një bisht të dukshëm të gjatë dhe të ngushtë. Ajo u zhvillua në rajonet Castelo dhe Valencia të Spanjës.