Kanarina Scotch Fancy

Ky lloj u zhvillua nga Belgjika në fillim të shekullit të 19-të, me një fokus në qëndrimin e përkulur. Glasgow dhe ultësirën qendrore të Skocisë ishin bazat kryesore të mbarështimit. Trupi i hollë, i përkulur me përkulje, gjithashtu huazoi edhe pseudonimin The Bird o ‘Circle. Është një zog i veçantë, pasi është edukuar që të vijë sa më afër një gjysmë rrethi në profil (ose një rreth të katërt, për të qenë më i saktë), nga maja e sqepit të saj deri në majë të bishtit të saj .