Kanarina Norwich

Këto ishin “topat e thurur” origjinale, (dhe u kombinuan me Lancashires për të prodhuar Crested, të cilat nga ana e tyre ishin hedhur në pishinën e gjeneve të Gloster). Shumëllojshmëria u soll në Anglia Lindore nga emigrantët flamandë në fillim të shekullit të 18-të. Kanarinat janë më të mëdhaja se mesatarja, me pupla me gëzof, me kokë të rëndë.