Kanarina Jaspe

Ky është një i sapoardhur, i zhvilluar në 10 vitet e fundit. Është një kanarine me ngjyra të hollë ose ngjyre pastel dhe është produkt i një gjeni dominues – dmth një kanarine Jaspe e edukuar me një tjetër  kanarine Jaspe gjithmonë do të prodhojë një Jaspe. Mutacioni u fut në pishinën e gjenit Kanarie përmes kryqëzimit me tre lloje të Kanarinave Siskin të egër, edhe pse raca tani është vetë-prodhuese pa nevojën e hibridizim.