Kanarina Harlequin Portuguese

Këto janë kanarina shumë të zgjuar, të mbështetur drejt, të rrumbullakta, si rrathët e vogël. Ata vijnë në varietet kreshtë dhe jo-kreshtë, dhe gjatesi 160mm (6,25 inç) nga sqepi tek bishti.