Kanarina Crested

Canary Crested erdhi pasi mbareshtuesit u përpoqën për të krijuar zogun e fundit kreshtë duke kombinuar Kanarinen Norwich dhe Kanarinen Lancashire. Pupat e kokës janë pra shumë të crregullta; por kjo kanarine nuk është aq popullor sa kanarina Gloster, dhe rrjedhimisht shumë më e rrallë. Perfshihet ke kanarinat e medha, duke arritur 170mm (6.7 inç).