Kanarina Border

I quajtur sipas rajonit kufitar midis Skocisë dhe Anglisë, aty ku zogu u krijua për herë të parë si një varietet i dallueshëm në fillim të shekullit të 19-të. Para 1890 Kufiri ishte i njohur si Gem Wee. Ajo tani është zhvilluar si një shumëllojshmëri më e madhe se mesatarja e llojit te kanarinave, gjatësia standarde është 146 mm.

Kanarina Border shumica janë të verdhë, por ato mund të gjenden në një gamë të gjerë të kombinimeve të ngjyrave. Karakteristikat përcaktuese janë madhësia, pozicioni (duke qëndruar në një kënd 60 shkallë deri në grykë), një shtresë e butë e puplave dhe një profil i përplot me një trup të ngjashëm me një vezë të madhe me pendë.