Kanarina Belgian Bult

Kjo shumëllojshmëri u zhvillua në fund të shekullit të 17-të, e para e llojeve të kanarisë edukuar në mënyrë specifike për formën e trupit në vend të këngës. Dhe kjo është një formë veçanërisht e çuditshme – një zog i hollë, i rrumbullakët, me një përkulje të ngjashme me supet. Kanarinat Belgian Bult origjinale ishin rreth 155mm, por versioni modern ka hedhur disa milimetra. Kanarina Belgian Bult është i pazakontë – mbarështimi mbaroi kur mbarështuesit belgë kishin gjëra të tjera për të menduar në Luftën e Dyte boterore. Keto kanarina ishin përdorur për të zhvilluar disa raca te tjera kanarinash qe më vonë jane njohura si Yorkshire, Muenchener, Rheinlaender  dhe Japanese Hoso.