Golden Retriever

Golden Retriever e ka origjinen nga Britiania e Madhe. Eshte regjistruar per here te pare ne vitin 1925. Kjo eshte nje race shume popullore. E shoqerueshme dhe nje kafshe shtepiake e shkelqyer. Pelqen te jete ne qender te vemendjes dhe kerkon perkushtim, energjike dhe dashuron te notoje. Sillet shkelqyeshem me femijet, te panjohurit dhe kafshet e tjera. Ka nje inteligjence te larte dhe pelqen shume ushqimin. Mund te vuaj nga obeziteti sepse Golden Retriever duket sikur nuk eshte kurre e ngopur. Ajo ushqehet sa here qe i jepet per te ngrene. Kjo race meson fare lehtesisht dhe shpejt. Popullariteti eshte 4/157. Ben pjese ne kafshet me trup te madh dhe me nje peshe qe varion 35-45 kg. E bindur dhe e dashur, kjo race perben zgjedhjen ideale per nje kafshe familjare. Jetegjatesia mesatare e kesaj race eshte 10-14 vjet. Kataraktet, alergjite, crregullimi i gjendrave tiroide, entropion, kanceri ne inde te ndryshem, epilepsia, problemet kardiake jane semundjet me te rendesishme qe prekin me frekuence te larte kete race.