Belgian Sheepdog

Perdorej per te ruajtur delet. Eshte regjistruar per here te pare ne vitin 1912. E ka origjinen nga Belgjika.
Kjo kafshe eshte teper e vecante. Ajo dashuron shoqerine e njerezve, eshte e shkathet, ka shume dhunti, energji, i gatshem per te ndihmuar dhe i duruar per te mesuar. Inteligjenca eshte nje tipar karakterisitik i kesaj race. Eshte nje qen roje i shkelqyer. I sjellshem me femijet. Ben pjese ne kafshet me trup mesatar deri ne te madh me nje peshe trupore qe varion 25-35 kg. Popullariteti eshte 122/157. Kafsha eshte energjike dhe trajnohet lehte. Eshte tipi i qentit qe nuk mund te beje jete pasive, prandaj rekomandohet levizja ditore disa minuta deri ne disa ore. Kjo race ka jetegjatesi mesatare 10-12 vjet. Epilepsia, kataraktet dhe crregullimet e gjendrave tiroide jane problemet me frekuente tek kjo race.