Balinese

Kjo race e ka origjinen nga SHBA . Popullore ne shume vende te botes. Eshte mace ekstremisht inteligjente dhe e dashur. Kerkon gjithmone te jete qendra e vemendjes dhe kete e arrin me veprime nga me te ndryshmet. Ne rastet e urise ekstreme mund te gjauje dhe minj, por kjo menyre jetese nuk i pershtatet karakterit te saj. Ajo ka nje karakter te forte dhe eshte mjaft kembengulese. Afeksionohet me njerezit qe perkujdesen per te dhe lejon shoqerine e perkedheljet e njerezve te panjohur. Eshte nje mace perfekte per mjedise familjare. Gjumin parapelqen ta beje ne afersi te personit qe i shperben me shume. Kjo menyre i forcon me teper lidhjet dhe e ben macen te ndihet me e sigurt. Jetegjatesia mesatare e kesaj race eshte 14 – 16 vjet. Ne pergjithesei eshte njemace e shendetshme. Problematike e shpeshte jane crregullimi i teresise se  lekures, akromelanizimi, sfingomielinoza e trasheguar, problemet respiratore dhe defektet e lindura te fshikezes urinare.