American Eskimo

Kjo rrace e ka prejardhjen nga Amerika dhe eshte pjestare e grupit Spitz. Origjina e saj e vertete eshte nga Gjermania. Emigrantet Gjermane ne vitin 1600 shkuan ne amerike se bashku me kete lloj Spitzi. Ne ditet e sotmeky qen ndodhet ne Amerike. Eshte regjistruar per here te pare ne vitin 1995. Eshte nje qen teper lozonjar dhe energjik. Keto karakteristika fillojne te zbehen me avancimin e moshes. Kurioziteti, miqesia me kafshet e tjera, inteligjenca, lehtesia per te mesuar gjera te reja, ndjeshmeria, xhelozia kur tregohet kujdes per kafshe te tjera dhe te sherbeje si nej qen roje i mire e bejne ate te jete i vecante. Popullariteti eshte 109/157. Vlen per t’u theksuar se qeni eshte shume i sjellshem me femijet. Ben pjese ne racat me trup mesatar dhe peshon afersisht 13-16 kg. Praktika stervitore me efektive eshte ecja cdo dite me qenin tuaj. Jetegjatesia eshte 13-15 vjet. Problemet me shqetesuese jane: epilepsia, diabeti, luksacioni i patelles.